Group Entertainment of Muslim Art (GEMA)

SELAMAT DATANG KE FORUM GROUP ENTERTAINMENT OF MUSLIM ART (GEMA) UiTM TERENGGANU.SELAMAT BERFORUM DARI ADMIN

Group Entertainment of Muslim Art (GEMA) adalah sebuah persatuan dalaman yang ditubuhkan di UiTM Terengganu, yang memperjuangkan kesenian Islam terutamanya irama Nasyid.


    KUMPULAN NASYID GEMA

    Share
    avatar
    supian

    Post : 65
    Mata : 3031
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 31
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  supian on Sun Apr 26, 2009 10:57 am

    Assalamualaikum...

    Ni just nak share pengalaman jek..Kumpulan pertama yang Saya join adalah PERMATA bersama Mail, Alai, Alip n beberapa org lagi..suare Alip n Alai memang lemak berkrim disukai rmai..hehe..ingat lagi mase kat fortress tahun 2004 (tak silap)..kitorang wat intro lagu Ruffedge - Bila Rindu..hehe..then second team yang saya join adalah Kinayah...memang best sangat2..rindu kat sume ahli...kat PA (Kak Nana n Along) jugek xlupe..hehe..Miji, Mail, Ryza, Amar, Daus n Pian (nak jugak)..haha..banyak memori bersama Kinayah..then, lepas ahli2 kinayah menyambung pelajaran ke degree, Team Fajar muncul,Ustaz Wan Anuar yang cadangkan nama ni...name team beliau mase kat Yarmouk dulu..kumpulan ni memang hebat, dapat sambutan yang sanagt hebat dari peminat2 bukan saje kat UiTM, sekitar Terengganu la katenyer..hehe (jangan Mara FAJAR ek)...then first n foremost, GEMA munculkan team Nasyid Pmpuan...Insyirah..mendapat sambutan yang agak hebat..banyak perform kat majlis2 kat UiTM antaranya Malam DL dsb..hehe..dan sterusnyer....????

    team ape plak yang akan sambung perjuangan gema lepas ni...??sesape tau silalah sambung..hehe
    avatar
    King Fyzal

    Post : 30
    Mata : 2980
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 28
    Asal : Klang, Selangor

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  King Fyzal on Mon Apr 27, 2009 1:00 pm

    Assalamualaikum...

    Hye sume (hehe padahal baru pyan sorg)...Masa memula masuk uitm dgun nih, memang Kinayah tengah brade di puncak kegemilangan mrk, memang agak respek la dgn 'abang2' kinayah kan, sume nye baik2 blake, ade keinginan nak jadik cam diorang ni memule. hehe
    uhmmm so far, name team baru selepas Fajar tak tahu lagi ape name dirg, ade yang gelarkan mereka FAJAR 2.0 huhu, tp pape pon cadangan name dah pon dihantar ke ust. wan dan insyallah, dalam proses pemilihan la tu hehe..
    avatar
    supian

    Post : 65
    Mata : 3031
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 31
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    salam

    Post  supian on Mon Apr 27, 2009 1:08 pm

    Kinayah?hehe...I Love the term!..hik..laaa..takde name lagi erk?hehe...bagus2...Fajar pon okey wat..kan?kan?..harap2 ustaz wan approve...

    avatar
    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 3045
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 36
    Asal : Terengganu

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  hyna_razak on Mon Apr 27, 2009 1:16 pm

    ::tak kesah la ape name pun lepas nie,asalkan dpt membawa perjuangan Gema Very Happy
    avatar
    King Fyzal

    Post : 30
    Mata : 2980
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 28
    Asal : Klang, Selangor

    heheh

    Post  King Fyzal on Mon Apr 27, 2009 1:23 pm

    Berlian kot, tak pon senja hehehe, yup, betul tu kak nana, tak kesah la name apa2 pon yang penting dapat terus mendendangkan irama nasyid kat UiTM. Name tak penting, if penyanyi nyer kacak bergaye cam kinayah takpe dah....huhuhu gurau
    avatar
    Admin
    Admin

    Post : 66
    Mata : 3045
    Daftar pada : 24.04.09
    Umur : 31

    Nama baru

    Post  Admin on Mon Apr 27, 2009 1:28 pm

    Yup...bener2 belaka...Harap2 GEMA terus bergema ngn team2 Nasyid..harap perjuangan team2 terdulu akan berterusan selagi hayat GEMA..AAAAAAAAAAAAAMINN..Very Happy
    avatar
    daus

    Post : 8
    Mata : 2958
    Daftar pada : 28.04.09
    Umur : 30
    Asal : Terengganu

    lagu tema al-kinayah

    Post  daus on Tue Apr 28, 2009 8:41 pm

    KITA SUSURI JLN BERLIKU,
    DGN ARAH & 1 TUJUAN,
    BERSAMA KITA B'GANDINGAN,
    BERDIRI DLM 1 BARISAN,
    TAMPIL KAMI AL-KINAYAH,
    SUARA MENYEMAI KEIMANAN,
    AYUH BERSAMA KITA HAYATI,
    ALUNAN DARI......
    AL-KINAYAH.....

    ni la lagu tema al-kinayah.huhuhu..ble la agaknye kite dpt nyanyi lagu ni lagi ek???neway,miss u guys.kpd bdk2 nasyid yang br 2,teruskan perjuangan nasyid kt uitm dungun 2 ek.jgn biarkan hidup anda di selubungi misteri.hehehe..xde kne mgena lgsg. Very Happy
    avatar
    Admin
    Admin

    Post : 66
    Mata : 3045
    Daftar pada : 24.04.09
    Umur : 31

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  Admin on Tue Apr 28, 2009 11:43 pm

    daus wrote:KITA SUSURI JLN BERLIKU,
    DGN ARAH & 1 TUJUAN,
    BERSAMA KITA B'GANDINGAN,
    BERDIRI DLM 1 BARISAN,
    TAMPIL KAMI AL-KINAYAH,
    SUARA MENYEMAI KEIMANAN,
    AYUH BERSAMA KITA HAYATI,
    ALUNAN DARI......
    AL-KINAYAH.....

    ni la lagu tema al-kinayah.huhuhu..ble la agaknye kite dpt nyanyi lagu ni lagi ek???neway,miss u guys.kpd bdk2 nasyid yang br 2,teruskan perjuangan nasyid kt uitm dungun 2 ek.jgn biarkan hidup anda di selubungi misteri.hehehe..xde kne mgena lgsg. Very Happy

    Salam Daus,
    Macam penah dengar je lagu tuh..hehe.Admin pun suke lagu tuh...hehe...
    avatar
    supian

    Post : 65
    Mata : 3031
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 31
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  supian on Thu Apr 30, 2009 2:08 pm

    Bila Nur
    melimpah di Hati...
    Manusia itu bangun...
    dari alam.............

    huh...xingat dah...soryyy...lang tolong sambungkan.. Smile
    avatar
    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 3045
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 36
    Asal : Terengganu

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  hyna_razak on Thu Apr 30, 2009 3:40 pm

    supian wrote:Bila Nur
    melimpah di Hati...
    Manusia itu bangun...
    dari alam.............

    huh...xingat dah...soryyy...lang tolong sambungkan.. Smile


    ::Bila nur
    ::Melimpah di Hati
    ::Manusia itu bangun
    ::Dari alam kegelapan
    ::Ibarat....

    errr..dah tak ingat tongue


    queen queen queen queen queen
    avatar
    daus

    Post : 8
    Mata : 2958
    Daftar pada : 28.04.09
    Umur : 30
    Asal : Terengganu

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  daus on Thu Apr 30, 2009 6:47 pm

    hehehe..xpe
    biar lang sambung

    bila nur melimpah di hati
    manusia itu bangun
    dari alam kegelapan
    ibarat mata yang berseri....


    huhuhu..tetibe lak teringat kt me-g
    avatar
    Siti Fatimah Zaharah

    Post : 19
    Mata : 2981
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 33
    Asal : Kajang, Selangor

    Asal Usul...

    Post  Siti Fatimah Zaharah on Thu Apr 30, 2009 7:58 pm

    assalamualaikum ya ahlil bait..

    saat ni, rindu sangat2 kat adik2.sepanjang ingatan along la kan, tetiba je jd PA bidan terjun. sbb ade pertandingan kat KUSTEM. beriye iye la berlatih. sampai tahap menangis pun ader. nasib baik ade teman sejiwa, Wan Norhaina Wan Ab Razak...hmm, bersambung Smile
    avatar
    maria

    Post : 29
    Mata : 2979
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 28
    Asal : Batu Pahat, Johor

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  maria on Thu Apr 30, 2009 8:36 pm

    Bila Nur
    melimpah di Hati...
    Manusia itu bangun...
    dari alam KEGELAPAN
    IBARAT MATA YANG BERSERI
    MENERANGI MENTARI PAG
    YANG INDAH DAN TERANG MENERANGI
    KERANA IMAN DAN JUGA ISLAM
    TELAH MENJADI KEYAKINAN

    BILA QURAN DAN SUNNAH DIDAULATKAN
    KETIKA ITU JIWA DIKORBANKAN
    HARTA KEMEWAHAN DILABURKAN
    DEMI UNTUK AGAMA KEBENARAN

    _ini yang MARIA igt.. lau ade tsalah lirik maap ler
    lagu fvret ni.. MARIA ade album ni.
    btol2 best
    sape2 ade lagu THE ZIKR yang group arqam uh share la eh..
    even dy dtgkap sbb ajaran sesat, tp lagu@nyid y dbawa xpulak mnyesatkan..

    _MARIA :flower:
    avatar
    dawusabdoul

    Post : 5
    Mata : 2952
    Daftar pada : 01.05.09
    Umur : 28
    Asal : Damansara, K.L

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  dawusabdoul on Fri May 01, 2009 5:02 am

    Embarassed
    hrmm hye sume...sorryla dws lambat sket join forum nie..
    kinda busy with my final and practical interview..
    well..dws nie tak sure dws part of fajar or not..
    but i dun mind if im not...sbb dws joinpun agak lambat...
    start masukpun masa part 3 bila dws dpt jawatan masa AGM..
    kak dayah pny pasal ah nie..dat time tgk bebudak fajar agak stylo jgkla...
    mmg teringin nak joinpun...
    seday jgkla coz tak dpt join nasyid gema lama2...
    but then it was a great experience joining u guys..
    dpt kenal korangpun dws da happy da...
    believe it or not dwspun da join TTK hahaha...
    hrmm kalau dulu permata, then kinayah, then fajar....

    after this SENJA ah plak....
    avatar
    Mizz Norfy

    Post : 5
    Mata : 2951
    Daftar pada : 02.05.09
    Umur : 29
    Asal : JB

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  Mizz Norfy on Sat May 02, 2009 3:16 am

    ^ dws ni ke daus yg org dok panggil feed tu? Ok, msuk blik topik.

    sy pro kinayah dulu, fanatik gle, tacaye tanye rumet sy. Hahaha~ lepas tu jadik fanatik fajar, smpai la skrang. Anyway, sy silap dgr atau ade yg mengkhabarkan nama Fajar akan digunakan utk generasi akan dtg sebagai nama tetap? Ala, mcm ala2 Mirwana buat kat sekolah die dlu tu. Betui ka?Question

    Munsyid pempuan~~~~~~~~~~~~ WANTED!!! cyclops
    avatar
    King Fyzal

    Post : 30
    Mata : 2980
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 28
    Asal : Klang, Selangor

    alaaa

    Post  King Fyzal on Tue May 05, 2009 11:55 am

    Ala feed@dawus...ko tak dapat join kump nasyid ke??? at least ko de gak byk kali perform dgn dak nasyid kn?? jgn la sedih...anggap je tu 1 penghormatan kat ko....ade lah sbab musabab nye tu...dun b sad k....
    avatar
    naZra

    Post : 13
    Mata : 2955
    Daftar pada : 06.05.09
    Umur : 27
    Asal : kubAng KeRian...some pLace at Kota Bharu iN KelaTe..Hua3

    tkr name lak kew???

    Post  naZra on Wed May 06, 2009 5:52 pm

    tul ke nk tkr name fajar ni...

    anyway,ngan trnsormasi baru ni..duan,hafiz,ashraf n nawi..
    insyadJJI ley kmblikan kgemilngan nasyd kat uitm t`ganu ni ek....

    aja..aja..Fighting!!!
    avatar
    King Fyzal

    Post : 30
    Mata : 2980
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 28
    Asal : Klang, Selangor

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  King Fyzal on Fri May 08, 2009 4:08 am

    Bukan dengan transformasi kumpulan nasyid baru saja myra, dengan bantuan anda AJK2 baru GEMA gak la yang dapat mengembalikan kegemilangan nasyid dan GEMA kat UiTM Dungun... Korang ni tiang2 yang menyokong diorang....penting tuuuu...so, FIGHTING!!!
    avatar
    puteri

    Post : 4
    Mata : 2953
    Daftar pada : 28.04.09
    Umur : 37
    Asal : TERENGGANU DARUL IMAN

    ''GEMA'' bergema semenjak dulu...

    Post  puteri on Sun May 17, 2009 12:21 pm

    salam sayang buat semua adik2 GEMA uitm dungun...
    tak kira yg lama atau yg baru... Smile

    saya salah seorg 'pemerhati' GEMA...kalau batch najmi,nana dan along kenal la saya(kak ima)..

    nak citer jugak la kenangan manis, pahit, tawar bersama GEMA...
    k.ima ikuti GEMA sejak diploma lg, tahun 1999..masa tu first konsert GEMA organized.. kalau tak silap, GEMA jemput Brothers. masa tue yassin pun tak 'ditransformasikan' lg...tgh hot masa tu lagu 'teman sejati'..selain tu kump.Nowseeheart,Rabbani [un dtg jugak..
    then, bbrp thn lps tu Konsert Hijjaz pulak..Organized by GEMA daN MPP masa tue.. mmg hebat betul sambutan peminat2 Hijjaz...

    bila akak dah grad, akak tengok GEMA dibwh pimpinan adik comel 'najmi' pun tak kurang hebatnya... Laughing
    mcm2 program dibuatnya...
    konsert pulak hampir setiap tahun ada...time Fortress, Fesco, semua ada..
    Bagus sgt perkembangan GEMA dr masa ke semasa...
    apa yg penting? Kerjasama.....!!hehee..
    akak hrp pejuang2 GEMA yg baru skrg akan terus mengalunkan irama nasyid di UITM Dungun, kampus yg kita sayangi ini...

    and...jgn lupa pd 'sifu' kita ustaz One yg mmg ttp Setia dgn GEMA sejak akak diploma lg sampailah skrg...moga2 dgn kehadiran akak mengajar disini akan dpt melihat perjuangan GEMA dgn lebih dkt lagi...
    All The Best GEMA!

    Sponsored content

    Re: KUMPULAN NASYID GEMA

    Post  Sponsored content


      Waktu sekarang Thu May 25, 2017 11:06 am