Group Entertainment of Muslim Art (GEMA)

SELAMAT DATANG KE FORUM GROUP ENTERTAINMENT OF MUSLIM ART (GEMA) UiTM TERENGGANU.SELAMAT BERFORUM DARI ADMIN

Group Entertainment of Muslim Art (GEMA) adalah sebuah persatuan dalaman yang ditubuhkan di UiTM Terengganu, yang memperjuangkan kesenian Islam terutamanya irama Nasyid.


    AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Share

    alan.unic

    Post : 10
    Mata : 2793
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 32
    Asal : s e m e n y i h | t h u l b i

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  alan.unic on Fri May 15, 2009 12:35 pm

    hyna_razak wrote:Betol3!!Gema di hatikuuuu...hehe kalo leh nk join sume aktiviti Gema,

    tp terbatas waktu.. Crying or Very sad

    kalau ade kelapangan leh la join..tu pun kalo dijemput bom

    yerp..
    but harap²nye dijemputla..
    kan..kan..

    supian

    Post : 65
    Mata : 2865
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 30
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  supian on Fri May 15, 2009 4:21 pm

    InsyaAllah Dunt Worry...diharapkan Dorang2 ni mesti jemputnyer.. Very Happy event2 yang besar...

    alan.unic

    Post : 10
    Mata : 2793
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 32
    Asal : s e m e n y i h | t h u l b i

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  alan.unic on Mon May 18, 2009 3:27 pm

    supian wrote:InsyaAllah Dunt Worry...diharapkan Dorang2 ni mesti jemputnyer.. Very Happy event2 yang besar...

    thanx..
    invite as a frenz pun Okeh pa..
    eheh..

    Mizz Norfy

    Post : 5
    Mata : 2785
    Daftar pada : 02.05.09
    Umur : 28
    Asal : JB

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  Mizz Norfy on Mon May 18, 2009 10:02 pm

    mane duan nih? Evil or Very Mad

    naZra

    Post : 13
    Mata : 2789
    Daftar pada : 06.05.09
    Umur : 27
    Asal : kubAng KeRian...some pLace at Kota Bharu iN KelaTe..Hua3

    nk wat ape ek????

    Post  naZra on Tue May 19, 2009 12:27 pm

    salam smua....

    ade ape2 cdngan x tuk tmbh dana GEMA nie???

    isha

    Post : 12
    Mata : 2792
    Daftar pada : 01.05.09
    Umur : 29
    Asal : KELANTAN

    salam pd sume...

    Post  isha on Tue May 19, 2009 11:59 pm

    Very Happy buat pertama kalinya mencoret sepatah kata kat cini..heheh,,tuk aktiviti sem depan harapnye lancar,,exco2 baru sumenya berkaliber,n pnya krediblity masing2, Smile isha percaye gema akan terus berGEMA even apa pun yg terjadi sebab kita sume sayang gema..kn??? Wink

    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 2879
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 35
    Asal : Terengganu

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  hyna_razak on Wed May 20, 2009 12:34 pm

    betul3!! Surprised

    wahh..cantik gambar ecah tu tongue


    _________________
    :.: Pandangan Mata selalu menipu, Pandangan Akal selalu Tersalah, Pandangan Nafsu selalu Melulu, Pandangan Hati itu yang Hakiki. Kalau Hati itu Bersih :.:

    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 2879
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 35
    Asal : Terengganu

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  hyna_razak on Wed May 20, 2009 12:40 pm

    naZra wrote:salam smua....

    ade ape2 cdngan x tuk tmbh dana GEMA nie???

    Salam...cadangan untuk tambah dana Gema:

    Like a Star @ heaven jualan bookmark yg cantik dengan mutiara kata
    Like a Star @ heaven kalau ade event such as Fesko,Gema amik la gerai..jual ape2 je..selain untuk tambah dana (kalau untung),boleh jgk merapatkan ukhuwah di kalangan ahli2 Gema
    Like a Star @ heaven nie dah lame orang tak buat,kalo rajin+ramai kakitangan yang sanggup bekerja,boleh buat 'Request'..pegi dari bilik ke bilik atau bukak booth pastu org beli barang (utk bg kat diri sndiri atau kawan2)pastu nanti ahli Gema akan antar barang2 tu on specific date
    Like a Star @ heaven konsert nasyid pun boleh tambah dana kalau jualan tiket memberansangkan Razz
    Like a Star @ heaven buat tayangan kat DKC,cerita2 menarik spt Ayat-ayat Cinta atau yg terbaru Syurga Cinta atau Geng Upin & Ipin..jualan tiket tu leh dapat kat Gema drunken

    err...tu jela kot stakat nie..hehe nnti kalo ade cadangan lagi nnti knana update kan bom


    queen queen queen queen queen


    _________________
    :.: Pandangan Mata selalu menipu, Pandangan Akal selalu Tersalah, Pandangan Nafsu selalu Melulu, Pandangan Hati itu yang Hakiki. Kalau Hati itu Bersih :.:

    isha

    Post : 12
    Mata : 2792
    Daftar pada : 01.05.09
    Umur : 29
    Asal : KELANTAN

    salam..

    Post  isha on Wed May 20, 2009 10:55 pm

    Emmm,ye ke k.nana thanx!tu je gmbr yg suke nk letak,hehhehe
    utk tyagn movie tu kan xtualy dah nk wat pn sem ni,tp memndgkan dh ujung sem aritu,kot xdpt smbutan,cbuk ngn study week,so ingat nk continue sem dpn... Smile tp masalhnye nk cri crite yg sesuai tu sush ckit tmbh plak nk kena cri cd or dvd yg ori, lg lah..
    isha da gak t'pk nak wat cite syurga cinta tu,.nmpk best n sesuai je...,x tegok pun lg, Wink cmana nk tengok esok bru kuar kn (21/5)hehe Razz
    nt sesape yg dah tgok citer tu bleh r share n bg idea sesuai ke tak nk dtyngkn,k.. yelah kita kn da imej t'sndiri,kena pilih ckit citer yg sesuai...betul tak??

    supian

    Post : 65
    Mata : 2865
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 30
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  supian on Fri May 22, 2009 11:14 pm

    Syurga Cinta?????..Waaaaaaaaaaaaahhh..Awal n Heliza...bagus2..setujuu..setujuuu.. Smile nak datang aci x?xde diskaun ker? Very Happy

    lol!

    isha

    Post : 12
    Mata : 2792
    Daftar pada : 01.05.09
    Umur : 29
    Asal : KELANTAN

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  isha on Sat May 23, 2009 2:29 pm

    boleh sangat3 la kalu nak datg,kalau ahli gema free jee..hehe ahli seumur idup kan ..lagi meriah..amat.dialu-alukan,tp xsure r cite tu bleh ke tak nak dtygkn coz cite tu still baru kn,neway ktorg akn cube la...t bleh r tlg buat BANNER yg gempak!,len dr yg len...hehee Laughing

    naZra

    Post : 13
    Mata : 2789
    Daftar pada : 06.05.09
    Umur : 27
    Asal : kubAng KeRian...some pLace at Kota Bharu iN KelaTe..Hua3

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  naZra on Mon May 25, 2009 4:20 pm

    trime ksh k.nana...

    tul r k.aisya,mira pn ado gak t`fkr nk wat citer 2..
    mslh nye br lg..mntk2 cd dh jual...

    citer 2 memang bez..kwn mira dh tgk..die kate ley bg 5 star bounce

    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 2879
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 35
    Asal : Terengganu

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  hyna_razak on Mon May 25, 2009 4:42 pm

    knana dah tgk dah cite tuuu!!best!best!best bangaattt!! Razz


    _________________
    :.: Pandangan Mata selalu menipu, Pandangan Akal selalu Tersalah, Pandangan Nafsu selalu Melulu, Pandangan Hati itu yang Hakiki. Kalau Hati itu Bersih :.:

    naZra

    Post : 13
    Mata : 2789
    Daftar pada : 06.05.09
    Umur : 27
    Asal : kubAng KeRian...some pLace at Kota Bharu iN KelaTe..Hua3

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  naZra on Mon May 25, 2009 4:52 pm

    tul kan kwn mira kte...

    brape star k.nana bg???

    King Fyzal

    Post : 30
    Mata : 2814
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 28
    Asal : Klang, Selangor

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  King Fyzal on Fri May 29, 2009 7:45 pm

    a'ah betol tu..setuju gak dengan syurga chenta....

    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 2879
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 35
    Asal : Terengganu

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  hyna_razak on Tue Jun 02, 2009 12:44 pm

    out of 5 stars,kak nana bagi 5 1/2 bintang...hehe

    best sangat.. Razz


    _________________
    :.: Pandangan Mata selalu menipu, Pandangan Akal selalu Tersalah, Pandangan Nafsu selalu Melulu, Pandangan Hati itu yang Hakiki. Kalau Hati itu Bersih :.:

    maria

    Post : 29
    Mata : 2813
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 27
    Asal : Batu Pahat, Johor

    syurga centa

    Post  maria on Tue Jun 02, 2009 12:55 pm

    syurga centa best
    da tgok dah.. dok depan skali. tiket plg mahal..huhu
    mmg 100pcent sesuai
    bleh bg org tgok kat DKC
    kite jmput skali heliza n awal
    kompom rmai y nak g...ehehe

    maria

    Post : 29
    Mata : 2813
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 27
    Asal : Batu Pahat, Johor

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  maria on Tue Jun 02, 2009 1:01 pm

    narzkirana wrote:ok duannnn...cptla msk n update kami2 sumer nih..

    for maria...congratulation sis!!! cheers cheers

    trimas2.. Very Happy
    lebor snyum nih.....uhuh

    Fadzli_Rohimi

    Post : 15
    Mata : 2792
    Daftar pada : 10.05.09
    Umur : 33
    Asal : Terengganu Darul Iman

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  Fadzli_Rohimi on Wed Jun 03, 2009 10:20 pm

    Setuju jika diadakan reunion...jika kelapangan AFR akan usahakan menghadirkan diri.... inshaAllah Cool

    hyna_razak

    Post : 76
    Mata : 2879
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 35
    Asal : Terengganu

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  hyna_razak on Thu Jun 25, 2009 10:20 am

    Sem baru dah bermula..exco2 nnti jgn lpe update berita terkini mengenai persatuan kesayangan kita nie ek Very Happy


    _________________
    :.: Pandangan Mata selalu menipu, Pandangan Akal selalu Tersalah, Pandangan Nafsu selalu Melulu, Pandangan Hati itu yang Hakiki. Kalau Hati itu Bersih :.:

    supian

    Post : 65
    Mata : 2865
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 30
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  supian on Fri Jun 26, 2009 10:52 pm

    Haahla..postla kitorang@alumni2 GEMA nak taw aktiviti2 sem ni.. Very Happy

    remie

    Post : 8
    Mata : 2795
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 27
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  remie on Fri Jul 03, 2009 9:24 am

    jmpa lg korg nnt...
    ingtkan da jd ex bndahari...tp xleh..kne truskan gak jwatan bndahari tu..huhu..
    sy cdgkan kite wat sukan anjuran gema(badminton,futsal etc...)..b4 ni x pnah lg kan gema anjurkan sukan?ade pape cdgan x?

    supian

    Post : 65
    Mata : 2865
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 30
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  supian on Sun Jul 05, 2009 5:15 pm

    sukan?emm..ok gak, sukan antara korse ke antara pe? Very Happy huh..ni baru transformasi... Very Happy

    remie

    Post : 8
    Mata : 2795
    Daftar pada : 27.04.09
    Umur : 27
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  remie on Mon Jul 06, 2009 8:09 am

    tu nak mntak cdgan tu...nak wat antara kos ke,klas ke,trbuke ke,cmne?ad idea?
    klu leh xnk wat bsar bsaran...sbb,tkut nnt pyah nak cntrol bdak2 ni..ye r, klu da nme sukan,mst ade yg nk pkai suar pndek,tggal bju r...so ingt klu ade idea nak wat kcik2 je....

    maria

    Post : 29
    Mata : 2813
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 27
    Asal : Batu Pahat, Johor

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  maria on Mon Jul 06, 2009 6:33 pm

    remie wrote:tu nak mntak cdgan tu...nak wat antara kos ke,klas ke,trbuke ke,cmne?ad idea?
    klu leh xnk wat bsar bsaran...sbb,tkut nnt pyah nak cntrol bdak2 ni..ye r, klu da nme sukan,mst ade yg nk pkai suar pndek,tggal bju r...so ingt klu ade idea nak wat kcik2 je....

    pade maria better buat terbuka

    Sponsored content

    Re: AKTIVITI GEMA JULAI-NOVEMBER 2009

    Post  Sponsored content Today at 8:42 pm


      Waktu sekarang Sat Dec 10, 2016 8:42 pm