Group Entertainment of Muslim Art (GEMA)

SELAMAT DATANG KE FORUM GROUP ENTERTAINMENT OF MUSLIM ART (GEMA) UiTM TERENGGANU.SELAMAT BERFORUM DARI ADMIN

Group Entertainment of Muslim Art (GEMA) adalah sebuah persatuan dalaman yang ditubuhkan di UiTM Terengganu, yang memperjuangkan kesenian Islam terutamanya irama Nasyid.


    CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

    Share

    Admin
    Admin

    Post : 66
    Mata : 2879
    Daftar pada : 24.04.09
    Umur : 30

    CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

    Post  Admin on Fri May 01, 2009 7:55 pm

    Cara-cara nak upload (MUATNAIK)gambar memori bersama GEMA ke forum.

    1.Pegi ke Galeri Gambar Gema...
    2.Click 'Post Reply'...
    3.Click pada button 'Host An Image'..yang berada no. 2 dari kanan..
    4.Browse ke file gambar yang nak di upload
    5.Click Host it.
    6.send..Siap..

    *Anda jugak boleh menggunakan mane2 image hosting spt imageshack, imagetitan,flickr dan sebagainya...ambil urlnya dan paste ke forum tu..

    Send..siap..

    Wallahuaklam..

    *ps

    Kepada sesiapa yang mempunyai masalh dalam memuatnaik foto ke forum ini, Admin telah menyediakan tutorial. Diharapkan Gemarian dapat mengupload gambar-gambar kenangan ke forum. Terima Kasih.

    Sebelum anda memuatnaik (Upload) gambar ke forum, sila pastikan 2 perkara:
    1. Ukuran gambar : 600x400px, 400x600px
    2. Saiz : tak lebih dari 100kb (kalu lebih taku slow plak)

    ni step2 nyer..



    1. Klik button "host an image"
    2.Browse ke file gambar yang anda nak upload.
    3.Pilih gambar
    4.Klik Open > Host it

    seterusnya,



    5.Copy code pada column Image...Klik pada Button "Host an image" (untuk tutup window result)
    6.Paste code yang anda copy tadi di post forum.
    7.Klik Send...Setle..Anda boleh klik preview untuk tengok hasilnya.

    SELAMAT MENCUBA

    -Admin


    Terakhir diubah oleh Admin tanggal Sun May 03, 2009 12:57 am, total 1 kali diubah

    maria

    Post : 29
    Mata : 2813
    Daftar pada : 30.04.09
    Umur : 27
    Asal : Batu Pahat, Johor

    Re: CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

    Post  maria on Sat May 02, 2009 8:34 pm

    XLEH UPLOAD PON...
    DAH ABIS LOAD DAH TAPI NAK POST CANE.. XPHM..HUHU
    DY KUA KAT PAGE IMAGE SHACK KAN

    Admin
    Admin

    Post : 66
    Mata : 2879
    Daftar pada : 24.04.09
    Umur : 30

    Re: CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

    Post  Admin on Sat May 02, 2009 9:09 pm

    maria wrote:XLEH UPLOAD PON...
    DAH ABIS LOAD DAH TAPI NAK POST CANE.. XPHM..HUHU
    DY KUA KAT PAGE IMAGE SHACK KAN

    Salam Maria,
    ooo..awak gune imageshack.us ek?..ermm..lepas awak upload gambar tu ke imageshack...akan kua code untuk image kan...ade 4 column atas kan..tapi jangan amik dari 4 kotak ni..awak tengok kat bawah..akan ade 'Include Details'...ambik yang 'Hotlink for forums (1)'..copy code tu paste dalam forum yang maria nak post tu..then try preview..kalu jdi send jek.. Smile
    harap membantu.
    -Admin

    *Admin suggest gune button yang tersedia di forum.just klik 'Host image' button...browse ke file...then send.. Smile

    wassalam

    supian

    Post : 65
    Mata : 2865
    Daftar pada : 26.04.09
    Umur : 30
    Asal : Kuala Lipis, Pahang

    Re: CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

    Post  supian on Sun May 03, 2009 1:01 am

    Thanks Admin..
    Berkobar-kobar nak upload nih..

    Sponsored content

    Re: CARA UPLOAD GAMBAR KE FORUM

    Post  Sponsored content Today at 8:40 pm


      Waktu sekarang Sat Dec 10, 2016 8:40 pm